مهندس برق چه کارهایی انجام می دهد؟

تاریخ ارسال : 1401/03/03

در چکیده این مطلب در خصوص تاریخچه، وظایف، و حوزه فعالیت مهندس برق اطلاعاتی در اختیار شما قرار می دهیم تا هر آنچه که باید در مورد این شغل که یکی از پر طرفدار ترین شغل هاست بدانید.

نگاهی به گذشته رشته مهندسی برق

اگر از اختراع لامپ توسط توماس ادیسون گرفته تا اختراع تلویزیون توسط  فیلوتی فارنسورث را مورد تحلیل و بررسی قرار بدهیم این موضوع را در خواهیم یافت که برق در زندگی ما نقش بسزایی داشته است. این دو مخترع مهندسی برق بودند که تا حد زیادی بر جنبه های مختلف زندگی ما تاثیر گذاشته اند. با گذشت زمان و فاصله گرفتن از زمان کار این پیشگامان بزرگ، رشته مهندسی برق توسعه یافته است و به تعدادی از زیرشاخه‌های تخصصی گسترش یافته است. این توسعه شامل سیستم های ناوبری، تولید انتقال نیرو، موتور ها، باتری ها و سیستم های کنترل می باشد. با پیشرفت صنعت و تکنولوژی و با توجه به افزایش استفاده از الکترونیک و سیستم های الکتریکی در زندگی روزمره جای تعجب نیست که مهندسان برق هنوز هم یکی از اعضای مهم و تاثیر گذار در جامعه ما قلمداد می شوند. با توجه به نقش پررنگ مهندسان برق در روزگار ما فرصت های شغلی برای استخدام مهندس برق در تهران و زیرشاخه های آن زیاد است.

مهندس برق چه وظایفی دارد؟

مهندسان برق ممکن است وظایفی مانند موارد زیر داشته باشند:

  • سیستم‌های الکتریکی مختلف و کاربرد آنها را مورد ارزیابی قرار بدهند
  • روش‌های جدیدی را برای استفاده از قطعات الکترونیکی به منظور توسعه یا بهبود سیستم‌های موجود طراحی کنند
  • محاسبات دقیقی را برای توسعه استانداردها و مشخصات ساخت،نصب و آزمایش انجام بدهند
  • برای اطمینان از مطابقت محصولات با مشخصات و کدها، تجهیزات الکتریکی را نصب و مورد آزمایش قرار بدهند
  • همچنین مهندسان برق ممکن است به بررسی شکایات مشتریان یا مردم، ارزیابی مشکلات و توصیه راه حل‌های مهندسی برای رفع این مشکلات ارائه بدهند
  • ممکن است با مدیران پروژه در طی انجام پروژه ارتباط موثر داشته باشند تا با همکاری یکدیگر پروژه را با موفقیت به اتمام برسانند
  • همچنین مهندسان در مورد آخرین تحقیقات و فناوری‌ها اطلاعات کامل و جامع دارند.

حوزه فعالیت مهندسان برق
مهندسان برق می‌توانند در شرکت‌ها و مراکز مختلف که نیاز به دانش و مهارت‌های تخصصی آنها دارند، استخدام شده و شروع به فعالیت کنند. در بسیاری از مشاغل مهندسان برق تمایل دارند که در داخل ساختمان و در دفاتر کار کنند. با این همه گاهی اوقات آنها ممکن است برای نظارت به هرگونه قطع برق یا نصب و آزمایش تجهیزات از سایت‌ ها بازدید کنند.

ساعات کاری مهندس برق

ساعات کاری مهندسان برق ۴۰ ساعت در هر ماه است اما نمیتوان به قطع این موضوع را مورد بررسی و تحلیل قرار داد و در مورد آن اظهار نظر کرد. بحث ساعات کاری مهندسان برق به کارفرمایان آنها بستگی دارد و نیز برخی از مهندسان ممکن است که اضافه کار کنند اما به طور معمول ساعات کاری مهندسان در اداره‌ها ۴٠ ساعت است و متناسب با آن حقوق مهندس برق تعیین می شود.

برای مشاهده میزان درآمد مهندس برق در آلمان کلیک نمایید.

منبع: فردا نیوز